TDL Gas Analyzers

Inline gasanalyse, opnieuw uitgevonden!

  • TDLs (Tunable Diode Laser spectroscopie) gasanalyser zonder uitlijning.
  • Geen drift en geen interferentie, dus minimum aan kalibratie.
  • Voor zowel in-situ als extractieve gasanalyse.
  • Contacteer ons

Gasanalyse, anders bekeken!

Klassieke TDL analysers zorgen bij installatie voor heel wat kopzorgen. Vooral door de uitlijning van het systeem. Met de Mettler Toledo GPro 500 is dit verleden tijd!

Parameters: O2, T, CO, CO2, H2O, HCl, H2S, NH3 en CH4.

Deze TDLs gasanalyser installeer je zoals een probe, op één punt, direct in je proces. Dit garandeert een onmiddellijke en representatieve analyse.

Door speciale software, gebaseerd op een uitgekiend mathematisch model, heeft de GPro 500 geen last van drift en is deze ongevoelig voor interferenties. Hierdoor is kalibratie zo goed als overbodig. Op die manier bespaar je tijd en geld door een minimum aan onderhoud en wordt je analyse meer betrouwbaar.

De MT GPro 500 is volledig modulair. Je kan elke spectrometer combineren met iedere proces probe. Er zijn probes voor grote leidingen (met of zonder purge of filter, of cross-pipe uitvoering), Wafer cells voor kleinere leidingen (tot DN50) en extractieve meetcellen.

Parameters: O2, T, CO, CO2, H2O, HCl, H2S, NH3 en CH4.

Wat is TDL?

Er zijn heel wat technieken die gebruikt worden voor analyse en detectie van specifieke componenten in een gasstroom in milieu- en procestoepassingen. Onder meer gaschromatografie, massaspectrometrie en chemoluminescentie. Al deze technieken hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Dit is de reden dat de jongste jaren steeds vaker gekozen wordt voor Tunable Diode Laser Spectroscopie, TDL.

TDL-analyzers zijn robuust waardoor ze uiterst geschikt zijn voor rechtstreekse gasanalyse in de processtroom, zelfs onder hoge temperatuur en druk, of in corrosieve gassen zonder monstervoorbereiding. Eén van de grote voordelen van TDL-analyzers is dat er nauwelijks interferenties zijn van andere gassen. Door de grote vraag en inzetbaarheid van deze technologie is er veel vooruitgang geboekt op technisch vlak. Door gebruik te maken van halfgeleider laserdiode lasers en het nauwkeurig en scherp afstellen van de gewenste golflengtes, zijn TDL-analyzers nog gevoeliger en selectiever geworden en is ervoor gezorgd dat er weinig onderhoud nodig is. Door de grote stabiliteit is frequente kalibratie overbodig.

Voor een gedetailleerde bespreking van de geschiedenis en technologische achtergrond van TDLs en een overzicht van de toepassingsmogelijkheden, raden wij je het e-boek aan dat je hieronder kan downloaden.

Contact